ONDERLINGE COMPETITIE RBC  DE JACK 2019-2020  WEDSTRIJDREGLEMENT  

 

COMPETITIE  

1. Er wordt gespeeld in één poule waarin alle teams tegen elkaar spelen. 2. Ieder team speelt 10 wedstrijden. 3. Er wordt gespeeld op mat 5 en 6. Inhaal wijdstrijden worden gespeeld op mat 4. 4. Nadat alle wedstrijden zijn gespeeld wordt de eindstand opgemaakt 5. Voor een gewonnen wedstrijd krijgt men 2 punten, voor een gelijkspel 1 punt en een verloren wedstrijd 0 punten. Het eindklassement wordt bepaald door: 1. de meeste WEDSTRIJDPUNTEN. 2. het hoogste SHOT SALDO. 3. de meeste SHOTS VOOR. 4. de meeste GEWONNEN ENDS. 5. uitslag van de onderlinge gespeelde wedstrijd. 6. Er is een eerste prijs en het team met de minste score krijgt de poedelprijs.   

 

WEDSTRIJD  

1. Een wedstrijd gaat over 10 ends. 2. Elk team bepaalt per wedstrijd wie Skip is. 3. Rood begint altijd. Verder hanteren we de gebruikelijke spelregels van de dinsdagochtend. 4. Er wordt gespeeld volgens het vooraf bekend gemaakte speelschema. 5. Als een speler niet kan meedoen met een wedstrijd dan meldt hij/zij zich af bij de aanvoerder van het team.  6. De aanvoerder zoekt en vraagt een speler van dezelfde categorie voor vervanging. Dit kan alleen een speler zijn die die dag zelf geen competitie wedstrijd hoeft te spelen. 7. De aanvoerder vult op het invalformulier, die op het competitiebord hangt, achter de naam van de invaller zijn teamnummer in. 8. Voor een eerlijk competitie gevoel mag niet steeds dezelfde speler als invaller gevraagd worden. Men moet dus iemand in de juiste categorie A-B-C kiezen uit degenen die het minste aantal teamnummers achter zijn/haar naam heeft staan. 9. Op het wedstrijdformulier/scorebriefje dient de naam van de invalspeler vermeld te worden. De naam van de speler die wordt vervangen moet doorgestreept worden.  10. Er mag maximaal met 1 vervanger gespeeld worden als één van de teamspelers die dag verhinderd is. Anders wordt de wedstrijd verschoven naar de volgende speeldag. 

AANVOERDER VAN HET TEAM  

1. In het team is de C-speler de aanvoerder (Captain). 2. De aanvoerder is aanspreekpunt voor het team. 3. De aanvoerder zorgt dat het team op tijd klaar is voor de wedstrijd. 4. De aanvoerder regelt een vervanging indien een speler uit zijn team niet kan spelen. 5. De aanvoerder controleert of de tegenpartij volgens de regels is samengesteld. 6. De aanvoerders zorgen er voor dat het scorebriefje bij de wedstrijdleiding komt. 7. De aanvoerder zorgt ervoor dat als een invaller meespeelt dit op de invallijst wordt ingevuld. 8. De aanvoerder draagt zijn taak tijdig over aan de B-speler indien hij niet aanwezig kan zijn.   

 

WEDSTRIJDLEIDING  

1. De wedstrijdleiding bestaat uit Fea Boelens en Harry Hulzebosch (Piet v Willigen, Paul Welsing). 2. De wedstrijdleiding beslist in gevallen waarin dit reglement niet voorziet.  

 

Verdere informatie betreffende, teams samenstelling, speeldata en vervangingsschema zie informatiebord in de sporthal.