Wierden 12 september 2019

 

Bowlsclub De jack kan trots zijn op hun afgevaardigden, als club maar zeker de individuele teams hebben zeer goed gespeeld. Als je als winnaar uit de bus komt hoor je meestal, zal wel een zwak toernooi zijn geweest, maar  nu hebben we ze even een lesje geleerd in zowel gezelligheid als de toernooi overwinning. Men wordt natuurlijk iets fanatieker gedurende het verloop van de games omdat iedereen graag wil winnen, maar gezelligheid voert nog steeds de boventoon bij ons. Desondanks werden we 1e en 2e van dit toernooi, hoewel de scores deze keer in evenwicht waren, en er onverwachte verliezers te zien zijn geweest.Door die uitslagen kwamen de teams ook heel dicht bij elkaar te staan. Gezien er in de top 3 maar een team met 6 punten eindigde en twee teams met 5 punten. Al met al kunnen we dus trots zijn op de winnaars, we noemen geen namen maar de foto zegt genoeg. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk eten bij Montaza. 

 

 Een medespeler.

Enschede 31 juli 2019

Het outdoor zomertoernooi

 

Beste Bowls vrienden

 

Op dit toernooi was de Bowlsclub De Jack met 3 teams vertegenwoordigd, zoals de titel al zegt outdoor dus lekker buiten spelen. De banen liggen er goed bij maar hebben toch een paar handicaps, de naden en de bowls hobbelen in het begin een beetje verder ben je afhankelijk van de weersomstandigheden.gelukkig bleef het tot de laatste partij droog en begon het aan het eind een beetje te regenen. Het zonlicht was ook soms hinderlijk maar daar heeft iedereen last van, dit alles maakte het spel wel wisselvallig. Om 9.30 kwam het startsein voor de eerste partij, en konden we aan de bak, een partij duurde 75 min. Om kwart voor  drie werd het laatste fluitsignaal gegeven en waren we klaar, nu naar het clubhuis en wachten op de uitslag .Er kwam een behoorlijke verrassing het team De Jack 2 was op de tweede plaats geëindigd, Het was een verrassing omdat zij maar 4 punten vergaard hadden, toch voldoende voor de tweede prijs de andere teams eindigde op de 6 en 14 plek. Omdat we zo vroeg geëindigd waren zijn we niet naar de gebruikelijker chinees gegaan maar hebben we Montaza in Renkum eens bezocht, en daar met zijn allen lekker gegeten. Al met al was het weer een voortreffelijk en sportief samenzijn. 

Jan, Paul en Diny 

3 nov. 2018

We zijn weer met 4 teams naar Oss afgereisd om onze kunsten van het mooie spel Bowls ten toon te stellen. Onderweg naar Oss kwamen we ons eerste obstakel tegen, een vrachtwagen op de andere kant van de A50 lag op zijn zijkant, op zich al vervelend maar deze was geladen met varkens op weg naar een slachthuis. Her en der lagen varkens dood op de weg, langzaam er langs gereden, gelukkig waren we vroeg genoeg van huis vertrokken anders hadden we het begin van de eerste wedstrijd gemist.

Fea,Erik en Reinie  gingen goed van start en hielden dit de hele dag vast  alle 3 de partijen wisten zij te winnen, hierdoor eindigde zij op de 2e plaats, met 1 punt verschil met de  eerste plaats, chapoo , de overige teams werden 8e, 11e, en 19e .Renkum heeft zich hier ook weer op de kaart gezet dankzij hun spel.

Losser 30 augustus 2018

 

Bij deze een klein verhaal over het verloop te Losser
Zoals gewoonlijk waren we weer met 4 Teams aanwezig
En  was er een team dit keer die de volle winst wist te behalen 
Maar te weinig shots hebben gehaald om in de prijzen te geraken
Met de vierde plaats was het hoogst haalbaar
De andere teams waren minder succes vol en moesten genoegen nemen
Met lagere plaatsing op de eindlijst en toch wisten ze ondanks het minder
goede spel Almelo
Van de derde zege af te houden alleen dat al kan je ook goed doen ondanks de
slechte uitvoering van die dag
De totale stand is Renkum  1  plaats 23
                             Renkum  2  plaats 24
                             Renkum  3  plaats 16

                             Renkum 4 plaats 4  
Maar toch trots maar wel de volle score met 6 punten een vierde plaats
Na een mooie dag vol strijd op, naar de gedekte tafel waar we allemaal ons
best hebben gedaan
Na dat we met soep en al naar Renkum zijn vertrokken was alles bij elkaar
weer een geslaagde dag

Een Deelnemer

Enschede 25 juli 2018

 

Hallo beste mensen,

Wat hebben we toch een zomer we mogen niet klagen, want klagen is dragen

Afgelopen woensdag die bekend staat voor gehaktdag, zijn we naar Enschede geweest voor  een out-door toernooi. Met drie team gingen we op pad om de buitenbanen daar eens te proberen.Met een wisselend succes de eerste ronde, twee teams wonnen hun duel, het derde verloor deze pot. Het begon al lekker te broeien, eerst maar eens een schaduwrijk plekje opgezocht. Na een half uur in de startblokken voor de tweede partij. De rollen waren nu omgedraaid de twee teams verloren nu en het derde team behaald nu ook punten. En weer een half uur rust voor de laatste ronde, de mussen vielen ondertussen door de warmte van het dak. Er waren een aantal teams die verzochten de organisatie de laatste rond maar te cancelen ivm de warmte.De wedstrijd organisatie gaf hieraan gehoor, de wedstrijd werd verder afgeblazen. Helaas maar het was niet anders ten slotte de gezondheid staat voorop.Zoals op de foto is te zien hebben we toen de biezen gepakt. Aan een tropische dag kwam hiermee een einde. 

Woensdag 25 juli een zomerdag die we niet gauw zullen vergeten.

 

Speler van de Jack

 

9 juni 2018

Hoeraa De Jack heeft zich in Rotterdam weer op de kaart gezet twee teams vertrokken uit Renkum en stoomde op naar Rotterdam. Fam v.d. Meide en Guus met Jan Bosman. De sporthal was nogal moeilijk bereikbaar met de auto en men moest een flink stuk uit de richting de auto parkeren. Maar daarom niet getreurd en vol goede moed zich aangemeld. Aangemeld waar en bij wie, het was zachtjes uitgedrukt een beetje chaotisch. Ans en Mart gingen goed uit de startblokken en hielden dit ook nog vast 8-5 , 9-3 en13-3 de 6 punten waren in de pocket. Hierbij werden zij mooi 1ste.  Guus en Jan hadden hun dag niet en kwamen niet verder dan de 15e plek. Na het spelen gauw naar huis nadat men eerst de inwendige mens van het nodige had voorzien.

BW

CHARLOIS 23  februari 2018

 

Op vrijdag vertrokken er weer 2 teams richting Rotterdam om Australian pairs te gaan spelen. Mart en Ans en Erik met Guus. De heenreis verliep voorspoedig en ze waren ruim op tijd aanwezig en werden zoals gewoonlijk daar leuk ontvangen. Na een lekkere bak koffie ware de teams aan de beurt om te gaan spelen. Mart en Ans wonnen de eerste wedstrijd en ook Erik en Guus pakte de winst. In de pauze pepte ze elkaar op om de volgende wedstrijden ook te willen winnen.Dit lukte Erik en Guus, al moest Erik de laatste bal wel even goed plaatsen want de tegenpartij lag met vier bowls . Erik gooide en nam de jack mee naar achteren toen lagen zij volgens  Guus met twee maar een bowl lag net over de lijn, volgens de tegenpartij lag deze al maar volgen Guus niet, na even heen en weer ge-ja en ge-nee ging het punt naar Erik en Guus en wonnen zij hierdoor de partij. Mart en Ans eindigde met een gelijk spel. Erik en Guus blij en op naar de laatste en beslissende partij, deze werd dik gewonnen en dus moesten zij wel in de prijzen vallen. wachten op de prijsuitreiking en ziedaar de eerste prijs, wat een doos bonbon met twee flessen met het welbekende kostelijk vocht opleverde.Mart en Ans werden speelde hun laatste partij weer gelijk en legde beslag op de achtste plaatst. De teams van de Jack hadden zich hier wederom op de kaart gezet. Erik had met de verloting ook nog het geluk om de hoofdprijs in de wacht te slepen, dus de dag die al voortreffelijk verlopen was kon nu helemaal niet meer stuk.Enkel toen we in de auto zaten hoorde we op het nieuws dat de A15 dicht zat,en hierdoor kwamen we meteen in een file terecht, toen maar via de A27 richting huis gereden en ware rond kwart over zeven thuis. Daarna nog een gezellig samenzijn bij onze sponsor La Porta waarna een ieder huiswaarts toog. 

 

Guus

Renkum 26 Januari 2018 Charlois

 

Toen wij Ans, Mart, Jan en Ben naar Rotterdam vertrokken was er al een team Fea en Erik  onderweg voor de eerste ronde, wij hadden de mazzel om in het tweede tijdvak te mogen spelen en konden daardoor iets langer doorslapen. Gelukkig geen oponthoud op de weg gehad en mede daardoor ruim op tijd aanwezig om je bowls mede teamleden te ondersteunen en om nog even te kunnen zien hoe zij dit varkentje wilde wassen.

Er kunnen van die dagen zijn dat dan ook niets wil lukken, en de tegenstander alle  geluk van de wereld heeft, dit lot trof dan ook onze mede teamleden. Wat zij ook probeerde met strijd en tactiek, de punten bleven uit. En dan is het soms meer vechten tegen jezelf dan tegen de tegenstander.

Die eerste wedstrijd werd dan ook verdiend maar wel jammer genoeg  verloren.

Op dat moment waren wij  toeschouwers en werden op de tribune hartelijk welkom geheten door de voorzitter, en ook de secretaresse was zeer verheugd dat wij uit het Renkumse zich hadden aangemeld om te komen spelen, nieuwe gezichten zijn welkom.

De eerste ronde voor beide partijen ging van een leien dakje, zeker voor Ans en Mart, was het eerste gewin kattengespin.

Voor de mensen uit Rotterdam was dat even opkijken naar zulke uitslagen die Mart en Ans op de mat hadden neergelegd. Jan en Ben wonnen ook maar met een minimaal verschil, maar de eerste punten waren binnen.

Maar ik had ze al gewaarschuwd de weg is nog lang en dat klopte, in de tweede ronde zat de klad er flink in tenminste voor Ans en Mart, en Fea en Erik beide verloren hun tweede partij. Het andere team Jan en Ben dat met de hakken over de sloot kwam ging ons nadien op de kaart zetten. Door de twee volgende ook te winnen werden Jan en Ben mooi derde

En dat werd ook in Rotterdam ook niet onder stoelen of banken geschoven ze waren er blij mee.  Voor de eerste maal mee doen en dan ook nog  in de prijzen, en tevens de hoofdprijs van de verloting ook nog mee naar Renkum te nemen.

De accommodatie in Charlois is buitengewoon te noemen een prachtige zaal met kroonluchters aan het plafond, mooie lambrisering en gordijnen aan de wand.  De vloer en  de 5 matten zijn ook dusdanig van kwaliteit dat we er ons goed op voelde, er werd dan ook op een hoog niveau gespeeld. De zaal wordt dan ook maar enkel voor feestjes en muziek uitvoeringen gebruikt. Ibc Charlois maakt hier dan ook dankbaar gebruik van en spelen hier dan ook 3 maal per week, ingegeven door het aantal matten en het aantal leden van 50 stuks.

Op naar huis, we hadden onze Horecagids (Guus) niet bij ons, maar we zijn  bij de Goudreinet aangeland en  daar ons tegoed gedaan aan een verrukkelijke maaltijd.

 Alles bij elkaar was het weer een geslaagde dag die om vervolg vraagt, mede door de hartelijke ontvangst van de organisatie en spelers. Ook daar hebben we ons als De Jack  op de kaart gezet.   

Mart en Ben

 

 

Donderdag 26 oktober 2017 Enschede 
We vertrekken rond 8 uur, Guus,Ben en ik in de auto bij Piet richting Enschede. De reis verliep voorspoedig zonder koegeluiden. Na een.lekker bakje koffie begonnen we met 4 teams aan de wedstrijden. Mijn team met Guus en An speelde tegen de Nederlandse kampioenen Leo Gerrit en Jannie uit Almelo. Lekker gespeeld maar toch verloren. De overige twee wedstrijden van ons werden gelijk gespeeld allebei met 11-11. Hoe verzin je het. 
Van de andere teams was het team van Piet, Rob en Hennie  (v) in de eerste wedstrijd zeer onfortuinlijk en verloren dik met grote cijfers. Maar hier leer je alleen maar van en het mag de pret niet drukken. De volgende wedstrijden gingen al veel beter. Werden 26st. 
Ook het team van Mart verloor helaas zijn wedstrijden en eindigde op de 25st plaats.
Ons team eindigde als tweede team van Renkum op de 22st plaats van de 26 teams!!!!!. Het team van Ben, Harrie en Hennie van A hield de eer van Renkum hoog en won alle wedstrijden maar kwamen enkele shots te kort om in de prijzen te vallen en eindigden op een verdienstelijke 5de plaats. Prima werk.
Traditioneel werd de dag afgesloten met een trip naar de Chinees, en nieuwe sponsor, in Eibergen. Iedereen heeft zich weer te goed gedaan aan al het lekkers.
De gezelligheid was deze dag weer het belangrijkste en voldaan keerden we weer terug naar huis. Op naar het volgende toernooi in Oss op 4 november.
Groetjes Evert 

Nijmegen Vrijdag de Dertiende

 

Met 4 teams over de Rijn en daarna de Waal dat werd later wat achteraf bleek, Fataal

We hadden het goed naar ons zin maar de klad zat er ook snel in

Het begon voor enkele teams niet geweldig om maar niet over slecht te praten

En het verdere verloop was ook niet zo enorm maar aangezien bij ons dat meespelen leuk is

dan het resultaat dat bleek later wel in de kantine daar hebben we wel weer gescoord

Ik wil me er verder niet zo over uitspreken het geluk lag op die dertiende niet voor ons weggelegd

Maar we zijn altijd met respectabel aantal teams aanwezig en dat wordt altijd gewaardeerd

Waar we ook komen of dat nu komt door het spelen betwijfel ik het zal wel door die krukken komen

Daar konden een aantal van ons waaronder ook ik moeilijk vanaf komen

Maar ondanks gingen we toch voldaan naar huis over de Waal en de Rijn het was weer om er bij te zijn

In het kort de standen niet vergeten op de achtste plaats dat waren de beste en daarna een elfde

Een twaalfde en ten slot nog een vijftiende plek daarna zaten we op onze eigen stek

Donderdag 21 september 2017

 

Bowls toernooi Wierden, we gingen met 9 personen naar Wierden, s'morgens 08.00 uur stond de privé taxi precies op de afgesproken tijd te wachten bij mij voor. Ingestapt en om mijn ander maatje op te pikken. Ik speel altijd met Evert en Guus een fijn koppel vind ik. Als het niet of wel goed gaat het wordt je op een leuke manier kenbaar gemaakt.Het blijft een donker geheel daar in de sportkantine van de Bowls club Wierden. enkel een kopje koffie wel met cake, maar voor de rest moest je binnendoor via een kruip door sluip door route naar het grote restaurant,waar alles beschikbaar was. Maar niet getreurd wij als RBC weten ons overal wel te vermaken en zijn graag geziene gasten waar we ook spelen dus ook hier. Zoals gewoonlijk hadden we wat probleempjes met de matten die daar lagen, de bowls ballen gingen af en toe hun eigen weg tegen de bias in. de eerste ronde   werd dan ook met verlies afgesloten, ook al hadden we niet slecht gespeeld. Mart, Jan en Hennie gingen beter van start een gelijk spel. Piet, Harry en Ben gingen ook kopje onder in de eerste partij. de volgende partijen werden wisselend afgesloten maar wel beter dan het begin. Aan het eind kon dan toch nog een RBC team met de derde prijs naar huis Mart,Jan en Hennie waren de gelukkige.Goed gedaan jongens Na afloop gaan we samen gezellig een hapje eten, sommige een hap. Guus weet altijd wel een eetgelegenheid te vinden waar we onze inwendige mens goed kunnen verwennen,tegen een schappelijke prijs. Het was wederom weer geweldig en gezellig ik kijk alweer uit naar het volgende toernooi.

 

g

Groeten An 

 

 

Bowls toernooi Vechtdal 15 juli 2017

 

De dag begon minder leuk vroeg op is niet mijn een van mijn favorieten

bezigheden.

Maar als je sport kan dat gebeuren. Piet stond klokslag 7 uur voor de deur dus we konden vertrekken. Tijdens de rit hebben we verschillende varianten door genomen Maar dat wil niet zeggen dat alle dingen op de goede ballen op de plaats komen

Met het eerste bakje leut achter de kiezen moesten we er tegen aan .

Eerste wedstrijd waar we toch een beetje tegenop zagen viel wonderwel in

ons voordeel. Het team van Eric ging jammer genoeg licht onderuit met minimaal verschil helaas.

Oke, de volgende groep die wat laten uit de veren kwam begonnen niet gelukkig.

Maar de dag was nog lang en we zouden en we moesten als De Jack ons niet

aan de kant laten zetten

Dat hebben we dus ook niet gedaan en de resultaten werden steeds beter Zelfs aan de tafel waar we zoals gewoonlijk even lappen en aan een lekker drankje zaten.

Kwam Harry v d Ploeg eventjes mededelen dat er van De Jack 3 van de 4

Teams door gingen naar de finale ronde.

Dus na 3 wedstrijden van 50 min kwamen er nog een paar bij deze waren gepland op 40 min

En als je dan de einduitslag bekijkt dan hebben we ons weer op de kaart gezet

Met een derde een zesde en zevende plaats, jammer maar het team Eric werd

negentiende dat wil niets zeggen ze hebben prima gespeeld.

En de stemming was er niet minder om, en naar de BBQ die perfect was

geregeld en naar een lange dag met veel gezonde spanning gingen we voldaan naar huis.

 

Een Bowls speler

Op zaterdag 22 April is er een team naar de NK Fours te Almelo afgereisd.Er werden door 8 teams hieraan deelgenomen, Fea, Erik, Harry en Ben hebben gedaan wat er binnen hun mogelijkheden die dag lag. We hebben twee matches nipt verloren beide in het laatste end. Dit was wel zuur ondanks dat we redelijk goed gespeeld hadden. Al met al was het een goede leerschool waar we weer wat van opgestoken hebben. Na de prijsuitreiking werden we uitgenodigd door de organiserende club, en was de teleurstelling weer snel vergeten. 

 (foto volgt nog)

Open Triples Toernooi: Bowls Club Almelo.

Vrijdag : 21 april 2017

 

Natuurlijk vroeg opstaan, voor mij de eerste keer dat ik mee doe met een toernooi. Wel spannend, allereerst de kleding die je moet hebben helemaal in het wit, waar ik helemaal niets mee heb. En dan wil je vrouw, voor je weggaat nog even een foto maken om de achterban te laten zien hoe knap ik ben in het renkums bowls tenue. 

Maar goed om 8.00 uur richting Almelo met weinig problemen in het verkeer, en iedereen was op tijd aanwezig. Na een heerlijk bakje koffie ( van de Club Almelo) en een enkeling die zich nog moest omkleden, waren wij om 10.15 uur aan de beurt. De banen 10 stuks lagen er strak bij maar toch…waren ze super snel. De wedstrijden verliepen vlot, (perfecte organisatie) er werd redelijk gespeeld maar vielen niet in de prijzen. Wel in de verloting iedereen had een prijs, Diny had wel de mooiste en wel een gratis wasbeurt van de auto bij de plaatselijke wasserette in Almelo de bofferd!!!! Later kon ze de prijs met iemand uit Almelo ruilen voor 2 badhanddoeken.

Tussen de wedstijden (1ste pauze ) gezellig eten de één een boterham van thuis de ander soep met een broodje en koffie (geen rode soep i.v.m. knoeien op ons smetteloze wit)

 Tijdens de 2de pauze zaten er wat speler te knikkebollen, waarschijnlijk te laat gaan slapen.

Het was onze dag niet, veel net niet en de tegen partij net wel. Het was gezellig en er werd sportief gespeeld.

 

 Om 16.20 uur waren de wedstrijden afgelopen en rond 17.30 uur gingen wij richting Eibergen voor de meeste het bekende wok restaurant. Heerlijk gegeten en wat gedronken.

 

Team 1. Fea- Erik- Hennie d. R   |   2 verloren 1 gewonnen

Team 2. Guus-Jan B- Ben            |   2 verloren 1 gewonnen

Team 3. Evert- Reinie- Frits        |   2 verloren 1 gewonnen

Team 4. Ans- Mart- Hennie v.A |   3 verloren

Team 5. Diny- Harry- Piet           |   2 verloren 1 gewonnen

Voor mij was dit het eerste toernooi, er werd serieus gespeeld en het was gezellig.

 

 

Piet van Willigen.

 

Op 25 en 26 maart zijn de nationale kampioenschappen pairs te Breda gespeeld De Jack werd hier vertegenwoordigd door een damesteam te weten Fea Boelens en Ans v.d. Meijde, en een herenteam Mart v.d. Meijde en Jan Bosman. Zij hebben gedaan wat er mogelijk was, en zijn beiden op de 14e plaats geëindigd. Gefeliciteerd teams jullie hebben RBC de Jack in Nederland weer op de kaart gezet  

 

Triple toernooi Breda,

4 februari,

 

Zaterdag vroeg uit de veren om een reis te ondernemen naar Breda

Om weer de bowlsballen te laten rollen.

Dit ging gepaard met wisselende resultaten aangezien dat we met 5 Teams sterk aanwezig waren werden we gespilts in twee groepen

De eerste 2 teams gingen  voortvarend van start  wonnen alle 3 wedstrijden   

Met de overige teams hadden een slow start maar na de koffie ging dat een stuk beter

Maar alles bij elkaar gezien is het toch van ons uit een geslaagde dag geworden

De Jack heeft zich goed gepresteerd om met 4 teams zich bij de eerste 13 te plaatsen

Ook een team moest genoegen nemen met de poedel maar speelde ook tegen mensen waar je u tegen moet zeggen

Als afsluiting naar Uden naar de Heerboer waar we de inwendige mens hebben voorzien van een smakelijke buffet

Een fijn toernooi en een gezellige afsluiting

 

Een Bowlsspeler

De Jack

Op vrijdag 14 oktober zijn er 5 teams van RBC De Jack op het Mevius toernooi geweest te Nijmegen. Onze teams hebben gestreden voor wat zij waard waren en hieronder volgt de stand die zij van de in  totaal 24 teams hebben bereikt.

 

7e Team 4, Mimi van  Beveren, An Gerritsen, Guus van Woudenberg.

8e Team 1, Hennie van Asselt, Ans  en Mart van de Meijde.

11e Team 2,Hennie en Coby de Ruiter, Diny van Dulm.

16e Team 5, Evert Wrekenhorst, Erik Boelens, Reinie Minnen.

21e Team 3, Netty en Frits Hiddink, Hennie de Ruiter van de Born.

 

Zoals men kan zien hebben er verschillende nieuwe leden voor de eerste keer deelgenomen aan een toernooi. Alle teams gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

TOERNOOI ENSCHEDE donderdag 20 oktober 2016

Vroeg opgestaan om naar Renkum te vertrekken waar we om 8.15 uur zouden  vertrekken. An, Ben, Guus en ik. Er gingen nog 2 teams te weten Ans en Mart van de Meijde, Hennie van Asselt, Harry Hulzebosch die met Jan B meereden.

“Even de Navigatie instellen”, maar die wilde aanvankelijk niet naar Guus luisteren. Wat hij ook intoetste, het lukte niet totdat wij er ons mee bemoeide, arme Guus. Ik denk dat hij beter met de zaag en duimstok om kan gaan dan met een navigatie haha.

 De andere auto was al op weg maar door de enorme drukte op de weg en slecht weer kon niemand echt opschieten, toch kwamen we op tijd en ook nog tegelijk bij de sporthal aan.

De matten zagen er heel goed uit maar toch…… wat waren ze snel. Ik denk dat we (ons team) meer bowls eruit gooiden dan dat er op de mat bleven liggen. Het liep echt van geen kanten en in de eerste wedstijd speelden we ook nog tegen een super sterke tegenstander. Dus werd het “maar” 14-2, een grandioze afknapper. De tweede wedstrijd was eveneens een flop, wel een beetje gezelliger maar toch weer verloren met 11- 1, we waren nog blij met die ene punt. De derde wedstrijd verliep iets beter die we uiteindelijk konden afsluiten in 6-6.

Toch een beetje “blij” omdat we niet als laatste geëindigd zijn. De andere teams hebben het wel wat beter gedaan dan wij maar geen van allen vielen we in de prijzen.

Naderhand zijn we met z’n allen in Eibergen naar een wok restaurant gegaan waar we niet alleen heerlijk hebben gegeten  maar het ook heel gezellig was. Daarna weer naar Renkum gereden waar Guus ons weer veilig heeft afgezet.

 

Het behaalde resultaat van onze teams van de in totaal 32 teams is geworden,

Team 3 Harry Hulzebosch, Jan Bosman. Ben Wennekes                 9e plaats

Team 2 Ans en Mart van de Meijde, Hennie van Asten                17e plaats

Team 1 Guus van Woudenberg, An Gerritsen, Mimi Van Beveren  26e plaats

Mimi

 

TOERNOOI OSS. zaterdag 12 november 2016

 

We zijn met 4 teams naar Oss (Bergem) gegaan om ons spel daar uit te proberen, Fea, Erik en Reinie waren als eerste team aan de beurt om 10.00 uur. Harry was hun chauffeur in deze en moest wel tot 11.00 wachten tot zijn kompanen aanwezig waren om hun spel te gaan spelen. De andere teams waren Mart, Hennie en Jan, Mimi, An en Guus, Evert, Ben en Harry.

Allen hadden grote moeite om goed vat te kunnen krijgen op de matten , ze waren bloed snel en de ondergrond van de tennishal was ook niet je van het. Men kon wel zien dat de thuis spelers hierin bevoordeeld waren, wat ook in de uitslag tot uiting kwam.

Het team van Mart, Henny en Jan haalde voor de Jack de beste plaats op nr.11, hierna kwamen Evert, Ben en Harry op de 13e plaats, Fea, Erik en Reinie behaalde de 21e plek en ondanks hun ervaring waren Mimi, An en Guus 23e  en grepen hiermee net naast de poedelprijs. Het was een leuk en gezellig toernooi waarbij we ons als De Jack goed geprofileerd hebben als de gezelligste en sportiefste mensen in de bowls sport, waarbij Nijmegen als 2e eindigde.

Voor het spelen was er al besloten om bij LaPorta lekker te gaan eten, we hadden deze plek uitgekozen zodat we met onze meisjes en Jongen hier gezamenlijk van konden gaan genieten. Het werd dan ook ook een fantastisch samenzijn met voortreffelijk eten en drinken. Eenieder bedankt voor dit gebeuren want we deden het wel met zijn allen. Op naar ons eigen toernooi 26 november. tot dan.

 

 

 

 

 

Piet Gerrist Bowlstoernooi 2016

 

Op vrijdagmiddag 25 nov. hebben de toen aanwezige spelers de matten en de attributen klaar gezet. De aanwezige dames wisten niet wat ze zagen, dat de matten door de aanwezige heren werden schoon gezogen dankzij de meegebrachte stofzuigers.

Na maanden van voorbereiding was het Zaterdag 26 November dan zover.

Helaas hebben we een tiental teams teleur moeten stellen, omdat er teveel inzendingen waren.

Het mee spelen in Renkum staat bij alle clubs hoog op de lijst.

We zijn er toch in geslaagd er een prima toernooi van te maken. Zo rond 09.00 kwamen de eerste teams binnen druppelen, deze werden door het ontvangst comité Koos en Mimi warm ontvangen. Voor het eerst was er ook een kraampje waar men allerlei bowlsspullen kon kopen aanwezig.  

Om tien uur stonden de eerste teams al te trappelen om aan de slag te gaan, dit kon nadat de voorzitter iedereen begroette en een gezellige en sportieve dag toewenste.

Daarna gingen de bowls aan het rollen.                                   

Het was spannend en gezellig, ondanks de koude, het leek bijna een schaatshal ipv een bowlshal, door een defecte verwarming. Maar de organisatie bracht de  warmte weer terug zodat men weer op temperatuur kwam.

Om eventueel de kosten te kunnen dekken hebben we dankzij een aantal vrijwilligers, voor een geweldige verloting gezorgd ook dank aan onze winkeliers met hun bijdrage. Hierdoor waren de loten weg voordat we er erg in hadden, ook hier moesten we weer veel mensen teleur stellen ivm geen loten meer.

Tegen vier uur begon de spanning op te lopen wie zijn de prijswinnaars.

Toen kwam de voorzitter met de volgende uitslag die netjes door twee heren op de pc werd verwerkt het punten totaal voor en tegen en de shots.

Op de eerste Plaats  Eindhoven

           Tweede            Quick1888

            Derde             Quick 1888

Met dank aan alle deelnemers door de Voorzitter kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde dag.

Aansluitend het toernooi hebben we met onze wederhelften van een gezellig en lekker buffet kunnen genieten .  

 Op de foto pagina staan meerder fotos.

 

                                               

 

 

Renkum 26 Januari Charlois

 

Toen wij Ans, Mart, Jan en Ben naar Rotterdam vertrokken was er al een team Fea en Erik  onderweg voor de eerste ronde, wij hadden de mazzel om in het tweede tijdvak te mogen spelen en konden daardoor iets langer doorslapen. Gelukkig geen oponthoud op de weg gehad en mede daardoor ruim op tijd aanwezig om je bowls mede teamleden te ondersteunen en om nog even te kunnen zien hoe zij dit varkentje wilde wassen.

Er kunnen van die dagen zijn dat dan ook niets wil lukken, en de tegenstander alle  geluk van de wereld heeft, dit lot trof dan ook onze mede teamleden. Wat zij ook probeerde met strijd en tactiek, de punten bleven uit. En dan is het soms meer vechten tegen jezelf dan tegen de tegenstander.

Die eerste wedstrijd werd dan ook verdiend maar wel jammer genoeg  verloren.

Op dat moment waren wij  toeschouwers en werden op de tribune hartelijk welkom geheten door de voorzitter, en ook de secretaresse was zeer verheugd dat wij uit het Renkumse zich hadden aangemeld om te komen spelen, nieuwe gezichten zijn welkom.

De eerste ronde voor beide partijen ging van een leien dakje, zeker voor Ans en Mart, was het eerste gewin kattengespin.

Voor de mensen uit Rotterdam was dat even opkijken naar zulke uitslagen die Mart en Ans op de mat hadden neergelegd. Jan en Ben wonnen ook maar met een minimaal verschil, maar de eerste punten waren binnen.

Maar ik had ze al gewaarschuwd de weg is nog lang en dat klopte, in de tweede ronde zat de klad er flink in tenminste voor Ans en Mart, en Fea en Erik beide verloren hun tweede partij. Het andere team Jan en Ben dat met de hakken over de sloot kwam ging ons nadien op de kaart zetten. Door de twee volgende ook te winnen werden Jan en Ben mooi derde

En dat werd ook in Rotterdam ook niet onder stoelen of banken geschoven ze waren er blij mee.  Voor de eerste maal mee doen en dan ook nog  in de prijzen, en tevens de hoofdprijs van de verloting ook nog mee naar Renkum te nemen.

De accommodatie in Charlois is buitengewoon te noemen een prachtige zaal met kroonluchters aan het plafond, mooie lambrisering en gordijnen aan de wand.  De vloer en  de 5 matten zijn ook dusdanig van kwaliteit dat we er ons goed op voelde, er werd dan ook op een hoog niveau gespeeld. De zaal wordt dan ook maar enkel voor feestjes en muziek uitvoeringen gebruikt. Ibc Charlois maakt hier dan ook dankbaar gebruik van en spelen hier dan ook 3 maal per week, ingegeven door het aantal matten en het aantal leden van 50 stuks.

Op naar huis, we hadden onze Horecagids (Guus) niet bij ons, maar we zijn  bij de Goudreinet aangeland en  daar ons tegoed gedaan aan een verrukkelijke maaltijd.

 Alles bij elkaar was het weer een geslaagde dag die om vervolg vraagt, mede door de hartelijke ontvangst van de organisatie en spelers. Ook daar hebben we ons als De Jack  op de kaart gezet.   

Mart en Ben

 

 

Bowlstoernooi 13 december 2016 Maasdijk.

 

Op dinsdag morgen vroeg vertrokken Jan, Mart Fea en Erik naar Maasdijk voor een toernooi met Australian Pairs. Aangezien er een glasplaat op de A15 lag zijn we via Utrecht over de A12 gereden. Ook hier weer files.

Na 2 uur waren we in Maasdijk aangekomen, nog steeds op tijd!,  waar we hartelijk welkom geheten werden door de organisatie van IBC Maasdijk.

Jan samen met  Mart en Erik met Fea waren de twee teams voor RBC de Jack.

 

Fea en Erik speelden de eerste wedstrijd  tegen Ankie en Maya van OSV Breda. Het was een stroef begin van de wedstrijd. In het laatste end stonden we 5-7 achter en zij lagen met 1 bal. Door een prachtige bal van Fea werd deze bowl met de laatste bowl weggespeeld zodat wij met 4 bowls lagen. We wonnen dus met 9-7.

Mart en Jan speelden de eerste ronde tegen Coby en Caroline van BC Oudenrijn. Helaas verloren zij deze wedstrijd doordat ze 1 keer 7 punten tegen kregen.

 

In de tweede wedstrijd speelden Fea en Erik  tegen Andre en Piet van BC Papendrecht en wij stonden al snel met 7-0 achter.

Daarna lukte het ons om terug te komen tot 7-6 bij het begin van het laatste end. Bij de laatste bowls lagen wij met 1 punt en we hadden het geluk dat de tegenstander zijn laatste bal miste zodat we met 7-7 gelijk speelden.

Jan en Mart wonnen hun 2e wedstrijd van Dirk en Henk van de Bowlsjewieken.

 

De derde wedstrijd mochten Erik en Fea tegen Coby en Caroline van BC Oudenrijn spelen.

Mart en Jan hadden hiervan verloren, dus we wilden deze zeker winnen, maar we kwamen met 2-0 achter. Daarna pakten wij onze punten en stonden aan het begin van het laatste end 6-4 voor. Bij de laatste bal van Fea lagen zij met 2 punten. Ook hier lukte het om 1 bal weg te spelen zodat we met 6-5 wonnen. Wat waren we blij met dit resultaat.

Ook Jan en Mart behaalden een overwinning op Jan en Dirk van BC Oud Beijerland.

 

Na de laatste wedstrijd gingen we naar de kantine voor een welverdiend drankje en de prijsuitreiking. Jan en Mart waren blij met hun 4 punten en wij met onze 5 punten.

De prijsuitreiking was uniek!

Van de 28 teams waren er 12 teams met 4 punten en 3 teams met 5 punten.

Er was GEEN enkel team met 6 punten!. Erik en Fea waren als 3e geëindigd op doelsaldo.

Mart en Jan zijn 4e geworden.

 

Het was een heel leuke dag, met leuke mensen en 7 geweldige banen.

 

Na afloop kregen alle deelnemers een kist met tomaten mee.

Dit was een hele uitdaging om het allemaal in de Panda met te krijgen, maar is wel gelukt.

Op de terugweg eerst gegeten bij eetcafé “ Westgaag” , Het eten was goed en voldoende, voor Mart zelfs te veel. Hij kreeg zijn bord met spareribs niet een leeg!.

11 April hopen we weer naar Maasdijk te gaan, naar het volgende toernooi.

 

 

Erik en Fea